Reconstruirea trecutului și protejarea viitorului său

În interiorul casei neolitice, flăcările se sparg ușor în vatră, umplând spațiul înalt cu lumină pâlpâitoare și mirosul dulce al fumului de lemn. Băncile cu piele de animale oferă un loc confortabil în jurul focului, în timp ce obiectele tipice de uz casnic, cum ar fi oale de lemn, boluri și unelte de piatră, se află convenabil la îndemână. Acest atmosferice scena vine de la zi moderne, cu toate acestea, preistorice structura este, de fapt, cele mai recente de Butser Vechi Ferma captivantă clădiri reconstruite, iar designul său se bazează pe rămășițele de aproape 6.000 de ani, casa excavat de Wessex Arheologie opt ani în urmă.

Perioada neolitică este atunci când comunitățile de vânători-culegători se crede că s – au stabilit pentru a cultiva pământul, a domestici animalele și a crea case de durată-dar urmele fizice ale structurilor care alcătuiau aceste așezări sunt rareori găsite în Marea Britanie. Descoperirea unui grup de patru case neolitice în timpul investigațiilor arheologiei Wessex la un sit de carieră CEMEX din Marea Britanie, lângă Horton, în Berkshire, a fost, atunci, cu adevărat excepțională (vezi CA 292). Aceste clădiri au supraviețuit doar ca dreptunghiulare urme păstrând o pereche de destul de diferite modele: două au fost mai mici, contururile lor ales în post-găuri, în timp ce alte două au fost mai mari, mai elaborate creații combinarea gropi cu șanțuri de fundație care poate fi ținut în poziție verticală lemn sau scânduri, și conservarea indicii de un fel de diviziuni interne.

Cel mai mare dintre acestea, ‘Horton 2’, a fost recreat de la Butser Vechi Ferma – o arheologie experimentală-ul situat în South Downs, care a fost redeschis pentru public la mijlocul lunii aprilie. Acesta a înlocuit un predecesor bazat pe longhouse neolitic găsit la Llandygai (a se vedea CA 203 și 306), care a ajuns la sfârșitul vieții sale de lucru. Personalul fermei și voluntarii au lucrat îndeaproape cu arheologia Wessex în toate aspectele legate de proiectarea și construcția casei pentru a se asigura că aceasta reflectă arheologia cât mai exact posibil. Rezultatul este o structură trapezoidală impunătoare care măsoară 15m cu 7.5m, cu o ușă dublă situată spre un capăt al peretelui sudic. Adevărat la rămășițele excavate, cadrul său este dominat de șase stâlpi mari – unul în fiecare colț, cu restul de Cherestea împărțind spațiul interior în două camere și ajutând la susținerea acoperișului.

Prezența atât de puține posturi în astfel de o clădire mare, a pozat destul de arhitectură provocare pentru echipa, Butser arheolog Claire Walton a spus CA în timpul vizitei noastre la site-ul, mai ales ca nu mai sus-sol aspect al Horton casa a supraviețuit pentru a indica cum ar trebui să arate. Reconstrucția rezultată este, prin urmare, doar o interpretare a ceea ce ar fi putut fi deasupra conturului inițial, dar se bazează, pe cât posibil, pe dovezi excavate, combinate cu date de mediu de pe site și detalii suplimentare bazate pe informații de la alte site-uri.